Piwo

Każde piwo tworzymy z wielkim zaangażowaniem i wkładamy to całe serce i zdobytą wiedzę, dlatego jest takie pyszne i doceniane przez koneserów.

Aktualnie na kranach

Witbier

Jasnożółte, mętne, pijalne, lekkie pszeniczne piwo. Dodatek skórek pomarańczy oraz kolendry sprawia, że jest niesamowicie aromatyczne oraz zapewnia maksymalną rześkość. W szkle znajdziemy ukojenie w upalne dni, idealne piwo na lato. ☺ Obowiązkowa pozycja dla wielbicieli piw o niższej zawartości alkoholu i niskiej goryczce. Musujące, średnio treściwe z kwaskowym finiszem.

Ekstrakt 12%, alkohol 4%

Lager Wiedeński

Bursztynowy, klarowny, klasyczny lager. Piwo swój charakter zawdzięcza głównie bazie słodowej. W aromacie i smaku znajdziemy posmaki opiekane, tostowe, delikatnie chlebowe, ciasteczkowe, aż po przyjemne muśnięcie orzechów. Złożoność słodową kontruje niewysoka, ale niezwykle szlachetna chmielowa goryczka. Rześkie, delikatne średnio wysycone.

Ekstrakt 12%, alkohol 5%

Porter Bałtycki

Piwowarski skarb Polski, czarne złoto – to określenia najlepiej oddające wagę tego piwa. Mocny, bogaty, złożony i długo leżakujący ciemny lager. Charakteryzuje się takimi aromatami jak: czekolada, ciemny chleb, pumpernikiel, suszone owoce, śliwki, rodzynki, wiśnie, karmel czy toffi. W smaku podobnie rządzą suszone owoce takie jak wiśnie i śliwki, które są dopełnione szlachetnym alkoholem Pełne, gęste i gładkie na języku. Deserowe piwo degustacyjne.
Ekstrakt 20%, alkohol 7,5%

Belgian Blond

Głęboko złote, klarowne, niesłychanie aromatyczne piwo górnej fermentacji. Delikatne odczucia słodowe kontruje wytrawny finisz oraz bukiet aromatyczny, który wnosi nuty przyprawowe, gruszkowe, morelowe z delikatnym muśnięciem bananów oraz gumy balonowej. Średnio wysokie wysycenie, delikatnie wyczuwalny szlachetny alkohol.

Ekstrakt 15%, alkohol 6,5%

710E1DD4-D645-4D42-8AF0-5AD02988F79A (2)

Polski Ale - Zula

Złociste, rześkie, wysoce pijalne piwo, będące kolejnym ukłonem w stronę polskiego chmielarstwa. W aromacie wyczuwalny motyw ananasa oraz brzoskwiń. W smaku owocowa chmielowość pozostaje długo na podniebieniu. Piwo wytrawne, średnio wysycone, bardzo pijalne. Do uwarzenia tego piwa użyto eksperymentalnej odmiany chmielu Zula z plantacji Polish Hops!

Ektrakt 12%, alkohol 5%

Zobacz BeerWall